România
România
+4 0729 068 149 Luni - Duminică 24/7 Bd-ul Voluntari 88, Voluntari
callcenter@lucendi.eu
România
România
+4 0729 068 149 Luni - Duminică 24/7 Bd-ul Voluntari 88, Voluntari
callcenter@lucendi.eu
Certificați
ISO 9001:2020
Interventie Rapida
Maxim 4 ore
Ai o întrebare?
0729 068 149
Cere o ofertă

Ce merită știut despre sursele de tensiune?

Una dintre chestiunile fundamentale ale tuturor sistemelor de alimentare este tensiunea electrică. Aceasta poate fi definită ca diferența de potențial electric între două puncte ale unui circuit electric sau câmp electric.

Tensiunea determină raportul dintre lucrul total efectuat de câmpul electric pentru a transporta sarcina electrică dintr-un capăt al circuitului electric în celălalt capăt și mărimea sarcinii electrice. Tensiunea electrică este cel mai important parametru al sursei de tensiune. Determină capacitatea sursei de energie electrică de a acoperi volumul de lucru necesar.

Surse de tensiune electrică

Sursele de tensiune electrică sunt un factor foarte important atunci când vine vorba de sistemele de alimentare. Niciunul dintre ele nu poate fi lipsit de tensiunea de alimentare.

Tensiunea electrică cu surse specifice este foarte importantă, deoarece poate determina funcționarea unui sistem electric complet. În literatura de specialitate, sursa de tensiune electrică este definită ca o componentă cu două ieșiri, care se caracterizează prin faptul că între cele două ieșiri se menține o diferență de potențial constantă. Care sunt cele mai cunoscute surse de tensiune pe care le putem enumera?

Pe primul loc se află bateriile, necesare pentru funcționarea componentelor din dispozitivele electronice. Un exemplu foarte bun îl reprezintă telecomanda televizorului. Dacă aveți o mașină, cu siguranță v-ați lovit cândva de problema descărcării acumulatorului mașinii, responsabil, printre altele, de pornirea motorului. Acumulatorul se numără printre sursele de tensiune electrică. Merită subliniat faptul că sursele de tensiune pot genera tensiunea sub forma unei valori constante sau variabile.

Cel de-al doilea tip este asociat cu un concept numit sursa reglabila de tensiune.

Sursa reglabila de tensiune electrica

După cum indică și numele, sursa reglabila de tensiune se caracterizează prin faptul că putem schimba valoarea tensiunii electrice generate de sursa dată. O putem regla în funcție de scara specifică, oferită de sursă. Datorită acestui fapt, putem alege o tensiune electrică cu o valoare optimă pentru un anumit dispozitiv ce trebuie alimentat de o sursă de tensiune.

Când vine vorba de sursa reglabila de tensiune electrică, unul dintre exemple îl reprezintă sursele de alimentare. Datorită designului special, acestea permit reglarea precisă a tensiunii electrice furnizate dispozitivelor alimentate de aceasta.

Trebuie amintit faptul că un aspect important în ceea ce privește alegerea sursei de alimentare ca răspuns la necesitatea unei surse reglabile de tensiune este calitatea fabricării acesteia.

About the author

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recent Works

Comentarii recente